Головна » 2015 » Травень » 15 » Урочиста лінійка до Дня примирення та пам’яті
09:28
Урочиста лінійка до Дня примирення та пам’яті

      Урочиста лінійка була організована для учнів 5-11 класів.

     Підготовлено захід учнями 6-Б класу і їх класним керівником учителем історії Семенченко С.М. та членами історико-краєзнавчого гуртка «Слобожани».

      Символ  відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги — червоний мак, саме тому вишиті сорочки ведучих і читців було прикрашено маковими квітками.

     

 

 

 

 

 

 

       На початку лінійки виступила Семенченко С.М., яка наголосила, що День па́м'яті та прими́рення — пам'ятний день в Україні, що відзначають 8 травня, у річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції в  Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».

Перша частина лінійки була присвячена вшануванню пам’яті полеглих у роки Другої світової війни.

      Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

    

 

 

 

 

 

 

 

     Наступна сторінка лінійки пам’яті розпочалася словами: « 23 роки Незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що в складні 90 – ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер». Ця сторінка присвячена вшануванню героїв Майдану, на ній висловлено подяки нашим теперішнім захисникам – учасникам АТО.

         Завершили свій виступ учні словами:

Господи! Благослови Україну й усі родини наші.
Навчи нас не продавати свою совість ні дешево, ні дорого.
Захисти нас від ворогів видимих і невидимих,
що хочуть поневолити нас.
Дай нам, Боже, жити вільним життям.
Дай кращу долю нашому народу,
Дай нам єдність, мир і спокій.
Господи, збережи Україну!

       Підводячи підсумки урочистої лінійки, директор школи Оксененко Галина  Кузьмівна сказала: «Цього року з нагоди 70-тої річниці Перемоги над нацизмом запропоновано гасло: “Пам'ятаємо. Перемагаємо”. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.»

       У цей же день учнями 6-Б класу Краснянською К. та Іваненко Д. було проведено інформаційні п’ятихвилинки з нагоди Дня примирення та пам’яті для учнів початкової школи, де їх ознайомили з  особливостями відзначення цього нового свята в Україні та пояснили символіку квітки червоного маку.

 

 

 

Переглядів: 1078 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar