Головна » 2015 » Грудень » 18 » Учнівські конкурси
16:31
Учнівські конкурси

                

       

 

 

 

 

 

 

 

Одним із важливих засобів зацікавлення учнів навчанням є проведення в школі різного роду інтелектуальних змагань, інтерактивних конкурсів. Участь у них дає можливість дітям ще раз перевірити свої вміння застосовувати знання на практиці, відчути азарт змагання й радість успіху, увійти до складу єдиної команди дорослих і дітей, представників великих міст і маленьких селищ з різних куточків України, яких об'єднує прагнення до нових знань.

         Дедалі більшої популярності набирають серед учнів   конкурси: «Кенгуру» (координатор Ярова Н.В.), «Колосок» (координатор Колесник Н.В.), «Мультитест» (координатор Козій Л.Е.), «Соняшник» (координатор Андрієнко Л.М.), «Кришталева сова» (координатор Семенченко С.М.), «Грінвіч» , «Пазл» (координатор Гнатенко В.М.), «Бобер» (координатор Максюта Н.Ю.), «Левеня» (координатор Нєшта О.І.) та ін.

        Уже 15 років у закладі проводиться Міжнародна математична гра «Кенгуру». Цікаві конкурсні завдання захоплюють учасників, стимулюють їх пізнавальний інтерес, розвивають бажання самостійно здобувати знання. Особливість конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає. Кожна дитина знає, що це насамперед її  особиста перемога. Тож і цього року 74 учні стали учасниками гри-конкурсу.

       18 учнів 6-9-х класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Мультитест»,  метою якого  є залучення дітей у цікавий і пізнавальний світ математики. 

         Відчуття світла, кольору, смаку, запаху, простору, дотику, шуму, тепла чи прохолоди – це основа, на якій будується образ світу. І єдиними каналами, які сприймають зміни навколо нас є органи чуття. Тому не випадково зір, нюх, смак та орієнтацію обрано об’єктами Міжнародної природознавчої гри «Геліантус», до якої вперше долучився 21 учень нашої школи.

        Запорукою стійкого інтересу до природничих дисциплін слугує Міжнародний інтерактивний учнівський природничий конкурс «КОЛОСОК», який став надзвичайно популярним в Україні загалом та в нашій школі зокрема. Цього року з нетерпінням чекали на початок конкурсу 30 учнів 3-5 класів, яким подобається відкривати для себе загадковий світ царства Природи.

          Усі завдання Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності  «Бобер», який проходив у листопаді 2015 р.,  виконувались на комп’ютерах. 25-ти учасникам пропонувалися цікаві тестові та інтерактивні задачі. Завдання непрості, в першу чергу на логіку. Цей конкурс  — в першу чергу можливість спробувати себе, оцінити свої знання і вчитися працювати самостійно. Після турніру ще довго тривало обговорення різних варіантів розв’язків. Відмінний результат продемонстрували 2 учасники, добрий – 14.

           Заохочення дітей до участі в конкурсах  відкриває широкі можливості створення оптимальних умов для виявлення індивідуальних здібностей, знань, умінь, навичок, розвитку вольових, комунікативних якостей особистості. А ще -  реальні кроки до того, аби зробити дозвілля школярів змістовним і корисним.

Переглядів: 551 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 4.9/8
Всього коментарів: 0
avatar