Головна » 2015 » Березень » 6 » Музика, що стала гімном!
12:42
Музика, що стала гімном!

       У березні цього року ми відзначаємо дві знакові та взаємопов’язані між собою дати. Виповнюється 200 років від дня народження українського композитора і громадського діяча, автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та 150 років відтоді, як уперше було виконано національний гімн «Ще не вмерла України і слава, і воля…».

       Саме цій даті була присвячена бібліотечна година в 6-А класі білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1.

      Завідуюча бібліотекою Мироненко Ольга Іванівна розповіла про історію створення гімну України, його автора, біографічні довідки.

     Разом з учнями зробили екскурс у минуле, відзначили роль гімну в сьогоденні.

      «Державний Гімн України, - наголосила Ольга Іванівна, - це величний твір, у якому живе душа нашого народу, його славна історія. Музику національного гімну, його слова передавали з покоління в покоління українці всього світу, він єднав борців за свободу й незалежність рідної землі. Нині наш гімн можна почути не лише в українських містах і селах. Він став упізнаваним, своєрідним символом свободи. Це справжній фундамент сучасного українства.

     Віддаючи належну шану творцеві невмирущої музики нашого Державного Гімну, ми славимо всіх, хто з його словами на устах бореться за Україну».

     Закінчилася патріотична зустріч виконанням Державного Гімну у країни і щирим и словами шестикласників любити рідну землю, берегти її.

Переглядів: 510 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar