Головна » 2017 » Червень » 23 » Літо, канікули, BEST
15:28
Літо, канікули, BEST

        Літо – це така пора року, яку ми всі так довго чекаємо. Адже починаються літні канікули – найулюбленіші для всіх дітей. Можна цілими днями гуляти на вулиці, поїхати на річку чи в ліс, просто полежати на сонечку. Та, все ж, дітям потрібно не забувати і про навчання. Відпочинок – це добре, але слід і знання свої підтримувати, набиратися чогось нового, корисного. Саме тому учнів 5-7-х класів зацікавила можливість відпочити в літньому мовному таборі «BEST», який уже третій рік працює у Білопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1. Для дітей, які прагнуть поглибити свої знання з англійської мови, тут створені всі умови. Світлі, гарно оформлені кімнати для занять і відпочинку, спортивний інвентар, набори для розвивальних ігор, комп’ютерна техніка – все до послуг 30 хлопчиків і дівчаток, які відпочивали й навчалися в таборі. Учителі іноземної мови Кривохижа І. О., Матюха Т. Т., Влізько Н. В., Мішкіна В. М.,євроволонтер Вюсал Гулієв, переможці програми FLEX Цегельник Альона та Авраменко Ольга підготували для вихованців табору цікаву насичену програму. Діти працювали над реалізацією соціальних проектів,  багато  часу проводили на спортивних майданчиках, ходили в походи та подорожували Сумщиною.

 

 

 

 

 

 

 

         Працюючи над проектом «Bread Making Project» («Виготовлення хліба») школярі дізналися про правила підготовки до процесу випікання хліба, складові для приготування тіста та необхідний інвентар. Провели майже наукове дослідження про властивості дріжджів, а кульмінацією проекту було виготовлення тіста власноруч.

 

 

 

 

 

 

 

         Назавжди залишиться у спогадах віртуальна подорож до середньовічної Англії, під час якої діти ознайомились з укладом життя англосаксів, предметами побуту, повсякденними заняттями та розвагами. Інтерактивна подорож до місця археологічних розкопок саксонського селища тільки розпалила цікавість. Після перегляду майстер-класу з виготовлення будинку саксонця, діти створили зменшену модель саксонського селища з використанням природного матеріалу. Цікаво було виготовити  власноруч маску вікінга.

 

 

 

 

 

 

 

        Разом з ведучими програми «Орел і рішка» вихованці мовного табору подорожували містами Великобританії – Нотінгемом, Оксфордом, Кембріджем, Лондоном. Дітям було цікаво познайомитися з героями англійської літератури Робін Гудом, Гаррі Потером, Роб Роєм.

       Незабутньою стала екскурсія до центру «Вікно в Америку» при Сумській обласній науковій бібліотеці. Сучасні технології, гаджети, 3D ручки та 3D принтер, інтерактивні ігри – усе це захоплювало із першої хвилини перебування в центрі. Діти поринули в цікавий світ пригод разом із героями ігор. Визначилися з переможцями вікторини «Чи знаєш ти Америку?», поспілкувалися з представником американського центру та вирішили якомога частіше відвідувати бібліотеку й стати учасниками англійського розмовного клубу.

        Наступною зупинкою цього дня став парк ім. Кожедуба, де діти весело провели час, покаталися на роликах, поговорили про активний відпочинок своїх однолітків у різних країнах світу.

      Дізнатися про розмаїття рослинного світу нашої планети вихованцям табору допомогла екскурсія до Шкуратівського дендропарку. Для всіх учасників екскурсії це була прогулянка в інший світ - світ недоторканої краси.

         Спортивні естафети, інтелектуально-розважальна гра «Квест»,  без сумніву, стали яскравим продовженням активного табірного життя. За час перебування на свіжому повітрі школярі  змогли не лише розкрили в собі лідерські якості, але й навчилися об’єднувати зусилля заради досягнення обраної мети.

         14 днів табірної зміни були неймовірними. Вони залишили в дитячій памяті багато чудових вражень та спогадів, яких вистачить на цілий рік!

 

Переглядів: 391 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar