Головна » 2015 » Травень » 8 » І знову пам'ять оживає…
16:57
І знову пам'ять оживає…

     Сьогодні, напередодні 70-річчя від Дня Перемоги в  Другій світовій війні, ми з великою вдячністю згадуємо тих, хто боронив свій отчий край, хто віддав життя заради миру.

     «І знову пам'ять оживає…» - під такою назвою 7 травня в школі пройшов фестиваль військової патріотичної пісні. Пісня – це душа народу. Це безмежне поле, засіяне зерном історії і заквітчане людськими надіями, це любов до вітчизни та ненависть до її ворогів. Хороша пісня завжди була вірним помічником бійця. Із піснею він відпочивав у короткі години затишшя, згадував рідних і близьких. Пісні воєнних років стали популярними, їх пам’ятають і співають до сьогодні.

     В актовій залі зібралися учні, учителі, батьки , гості. Із вуст ведучих –учнів 9-А класу звучали проникливі слова про події Другої Світової війни, біль воєнних років і про пісню, здатну відтворити історичну пам'ять.

  

 

 

 

 

 

 

 

     Учні 8 класу з неабияким артистизмом виконали відому всім «Катюшу». Слухачів у залі захопила інсценізація пісні «Журавлі» (11-Б клас). Учні 9-Б класу прониклись словами пісні «Темная ночь». Талановите виконання та щирі емоції учениці 11-А класу Сауленко Олени під час виконання пісні «Тучи в голубом» викликали бурхливі оплески присутніх.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

     Неперевершеним став виступ учнів 10-го класу, який вони розпочали словами: «Хто сказав, що потрібно кинути пісні на війні? Після бою серце просить музики удвічі!». На сцені з’явилися хлопці і дівчата з «співочої ескадрильї». За виконання пісні «Смуглянка» вони отримали І місце. Усі учасники фестивалю були нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Захід був надзвичайно емоційним. Згадуючи війну, усі присутні в залі усвідомили  ціну Перемоги та відчули необхідність миру сьогодні.

 

Переглядів: 519 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
avatar