Головна » 2017 » Жовтень » 12 » До Дня захисника України
16:16
До Дня захисника України

      Усе починається з малого. З маленького, але такого важливого – з любові. Любові  до матері, традицій, історії і Батьківщини.

        Учні нашої школи пишаються тим, що вони вивчають історію своєї країни.

      Так, 11 жовтня  у школі пройшов урок патріотизму, присвячений Дню захисника України. На виховний захід завітали голова Білопільської райдержадміністрації Верещагін В.Ф., депутат Сумської обласної ради, учасник АТО, кіборг Пінчук Е.І., депутат Білопільської районної ради, учасник АТО Хацько О.В., представник Білопільського РВК капітан Васюк О.В. Володимир Федорович привітав учнів і нагородив грамотами присутніх воїнів за їх високий рівень патріотизму та ефективну співпрацю зі школою.

     Учні – старшокласники підготували матеріали про свято, перегорнули сторінки історії починаючи з українського козацтва, УПА, Збройних сил України. Хвилиною тиші вшанували пам'ять 13 воїнів – земляків, які мужньо захищали Батьківщину та загинули під час АТО.

     Для нас дуже важливо знати про війну не тільки з підручників, а із вуст її учасників. Тому діти з цікавістю слухали розповіді бійців АТО, військових.  Особливим стало спілкування – діалог із людиною, яка є гордістю Сумщини, снайпером – розвідником, кіборгом Едуардом Пінчуком. Частий гість школи Хацько О.В. вручив подяку учнівському та педагогічному колективам за високий рівень патріотизму, принципову громадську позицію, надання суттєвої матеріальної допомоги та моральної підтримки захисникам цілісності та незалежності України.

       Присутні подякували бійців АТО за мужність, подвиг і вірність Україні.

    Учні нашої школи не залишаються осторонь подій, які відбуваються в країні. Займаються волонтерською діяльністю, проводять зустрічі з учасниками АТО, виготовляють вітальні листівки, сувеніри, збирають книжки для читання бійцям у вільний час. Під керівництвом учителя історії Семенченко С.М. діє патріотичний клуб «Патріот», учасники якого  беруть участь у патріотичних форумах, займаються пошуковою діяльністю. Щирими були міркування школярів щодо тези «Патріотом має бути кожний».

        Закінчився захід вправою «Від серця до серця», яка об’єднала всіх присутніх.

Переглядів: 361 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar