Головна » 2015 » Липень » 8 » Цікавинка – літній мовний табір
11:38
Цікавинка – літній мовний табір

    Міністерство освіти і науки України в цьому році ініціювало загальнонаціональний проек тлітніх мовних таборів мета якого – підвищити рівень володіння  іноземною,  зокрема англійською мовою серед учнів шкіл, зацікавити дітей, започаткувати моду на вивчення іноземних мов в Україні, привернути увагу суспільства до цієї теми.

 

 

 

 

 

 

 

      Із 2 по 19 червня на базі Білопільської спеціалізованої школи І - III ступенів №1 працював мовний табір «Find Yourself» для учнів 5-6 класів. Діти поглиблювали знання з англійської мови через мовні практикуми з різноманітних сфер життя людини, ігри, естафети на свіжому повітрі, походи, екскурсії. Школярі відчували себе справжніми акторами на сцені в ролі героїв казок. Розучування пісень, виготовлення проектних робіт, проведення флеш-мобу, квесту, конкурсних програм, створення колажів,  музичної групи, виготовлення екоодягу - ось те, чим жив табір. А допомагали дітям компетентні вчителі: Кривохижа І.О., Влізько Н.В., МатюхаТ.Т.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Незабутнім для дітей став майстер - клас по виготовленню іграшок із підручних матеріалів, які потім подарували працівникам редакції газети «Білопільщина» і привітали їх англійською мовою  професійним святом.

       Цікавою та повчальною стала екскурсія до Сумської обласної бібліотеки імені Н. Крупської, відділ «Вікно в Америку». Сучасні технології, гаджети, інтерактивні ігри – усе це захопило учнів з першої хвилини перебування в центрі. Діти поринули в цікавий світ пригод англійською мовою разом із героями ігор. Адже, усім відомо, що найкоротший шлях до знань  - через гру, тому що це забезпечує практичний інтерес, дає суттєві результати і спонукає до творчості. Визначилися із переможцями вікторини «Чи знаєш ти Америку», поспілкувалися із представником американського центру та вирішили якомога частіше відвідувати бібліотеку й брати участь в англійському розмовному клубі.

 

 

 

 

 

 

 

 

       В особливій атмосфері відбувся похід до річки, де діти вчилися готувати смачну кашу та називали англійською мовою компоненти страви та послідовність приготування. Пригостили кашею і кухарів шкільної їдальні.

       Швидко промайнула табірна зміна. Життя тут було таким насиченим, що діти ледве встигали готуватися до виховних заходів,що змінювали один одного, і були яскравими, повчальними та цікавими. Підсумком роботи мовного табору став великий концерт, підготовлений вихованцями та їх педагогами. Малі, але такі вже талановиті актори, з великою майстерністю та ентузіазмом представили глядачам казки «Попелюшка» та «Спляча красуня» англійською мовою  на шкільній сцені. Усі глядачі були у захваті від пісень групи «Бітлз» у виконанні учасників мовного табору. А ритмічний флеш-моб не залишив нікого осторонь, тож гості приєдналися до виконавців і додали яскравого настрою. На концерт були запрошені не лише гості, а й батьки вихованців мовного табору.

       Стомлених, але задоволених після всіх розваг школярів смачними пахощами калорійних страв, приготованих дбайливими руками кухарів, зустрічала шкільна їдальня.

         До співпраці були залучені волонтери: Чечельницький Денис - представник волонтерської організації «Кактус-Громадські Ініціативи в українському стилі» та Бондаренко Анастасія - переможець конкурсу «FLEX», яка щойно повернулася зі США.

          Допомагали в організації дозвілля школярів не лише волонтери, а й спонсори табору. Окрема подяка вчителям образотворчого мистецтва Улановській Н.В. та фізичної культури Петровському В.О. за допомогу в організації дозвілля.

         Табірна зміна закінчилася, але не закінчується літо. Продовжуються канікули, яскраві сонячні дні, сповнені пригод, розваг, веселощів. Тож змістовного всім відпочинку й гарних літніх вражень.

Переглядів: 609 | Додав: Володимирівна | Рейтинг: 4.9/12
Всього коментарів: 0
avatar